La xocolata cuida el nostre cor

La Universitat d’Aberdeen, a Escòcia, a conclòs en un estudi publicat a “Heart”, a la revista del “British Medical Journal”, que consumir xocolata diàriament redueix el risc de patir malalties cardíaques i embòlies, concretament menjar-ne cada dia en redueix el risc en un 11% i en un 23% respectivament. Això vol dir que menjar xocolata ja no és un pecat o dolent per la nostre salut sinó que tot el contrari.

xocolata-corAnteriorment ja hi havia estudis que afirmaven la idea que la xocolata és bona pel cervell, ja que ajuda el reg sanguini i aporta energia però fins ara mai s’havien analitzat les dades de 25.000 pacients durant 12 anys, el que fa que sigui l’estudi més exhaustiu fet fins ara. El que s’ha fet en aquest estudi és comparar l’estat de salut de persones que mengen xocolata de manera regular amb aquelles que no en tenen costum. El resultat és una comparació estadística en la que es mostra com les persones que mengen xocolata habitualment pateixen menys malalties cardiovasculars i menys embòlies. Per contra s’ha de dir que aquest treball estadístic no aporta dades com el nivell de vida o les actituds de les persones analitzades, el que fa que aquest estudi no sigui concloent del tot, per la qual cosa no hi ha una relació concloent entre causa i efecte de menjar xocolata i tenir malalties cardiovasculars, de totes maners és un bon avanç.

Per parlar d’aquests beneficis ha de tractar-se de xocolata negra de qualitat, amb un mínim del 70% en cacau, i sempre tenint un consum moderat sobretot en persones que no tenen un pes adequat.

Font: Estudi de la Universitat d’Aberdenn, Escòcia.